Voor wie zijn wij?

Dagbesteding PodAa heeft bewust gekozen dagbesteding te bieden aan een gevarieerde doelgroep. Er worden mensen opgevangen met een matige tot lichte verstandelijke beperking die verzorging, (intensieve) begeleiding en/of gedragsregulering behoeven.
 
Dagbesteding PodAa is voor mensen die affiniteit hebben met muziek. Er is iedere dag aandacht voor muziek, waarin gezocht wordt naar talenten en er kennisgemaakt kan worden met verschillende instrumenten. Ook vinden er geregeld optredens plaats, waarin de geleerde vaardigheden getoond kunnen worden. Daarnaast is PodAa voor mensen die geïnteresseerd zijn in het buiten leven, tuinieren en dieren verzorgen. Activiteiten op het gebied van houtbewerking, techniek en creatieve activiteiten in het atelier behoren ook tot de mogelijkheden. Dit alles vindt plaats in een groene, rustige omgeving waarin mensen de mogelijkheid hebben op hun eigen tempo te ontdekken en doen wat ze leuk vinden.
 
Tevens biedt PodAa dagbesteding aan jongvolwassenen die om verschillende redenen uitvallen op school. Het volgen van een aantal schoolvakken onder begeleiding van een docent behoort ook tot de mogelijkheden (in samenwerking met school). PodAa maakt gebruik van een uniek leer- en werkplan waarin praktijk en theorie gekoppeld worden. De onderlinge dynamiek tussen de mensen met een verstandelijke beperking en de jongvolwassenen blijkt erg waardevol en succesvol. Beiden kunnen veel van elkaar leren.
 
Doelen van deze activiteiten kunnen zijn:
* Het (her)winnen van zelfvertrouwen
* Het vinden van een dagritme en structuur
* Het verhogen van welzijn
* Het ontdekken van talenten
* Leren samenwerken
* Voorbereiden op participatie in de arbeidsmarkt
* En natuurlijk: plezier ervaring in het leven.
 
Dagbesteding PodAa nodigt je graag uit om met jou en je naasten in gesprek te gaan om te kijken wat jouw wensen en behoeften zijn. Er wordt een plan op maat gemaakt.
 
Helaas is PodAa niet voor iedereen een geschikte dagbesteding. Als mensen intensieve verzorging behoeven of beperkt valide zijn, is PodAa niet toereikend. Mensen die verpleegkundige of medische zorg nodig hebben kunnen terecht, mits er een externe verpleegkundige wordt ingezet. Daarnaast heeft PodAa niet de kennis en mogelijkheden om mensen met ernstige gedragsproblematiek te ontvangen.

 
 
 
 
Podaa