Review tijdelijke schooluitvaller: 
Ik ben Renske 14 jaar, door mijn hersenschudding kon ik voor acht maanden niet naar school.
 
Om een dag invulling te hebben ben ik naar PodAa gegaan, daar werd ik met open armen ontvangen op een speciale en prachtige manier.
Aan PodAa heb ik meer gehad dan alleen een simpele dagbesteding. De eigenaar, Jan, heeft de dingen geleerd over alles wat hij maar om handen had. En wat ik wou leren, voor mij was dat vooral schilderen.
Hoewel ik alleen een hersenschudding had was ik niet de enige waar Jan talent ontdekte of stimuleerde.
Alle mensen daar worden op hun eigen tempo en wilskracht geholpen. Of dat nou muziek was of tekenen of tuinieren, hij helpt je waar het maar kan.
 
In het begin vond ik het nog wel eens lastig om met de mensen daar om te gaan, de meeste hebben hier namelijk een beperking en daar was ik niet aan gewend.
Na een week was dat gevoel helemaal weg. Ze zijn altijd vrolijk en lijken wel niks anders te kunnen dan van het leven te houden.
Hoewel ik meestal alleen aan een project werkte was ik wel in volle mate aanwezig. De mensen vragen allemaal minstens twee keer per dag wat en waarom je dit of dat doet.
Ook thuis vond mijn familie het prachtig om te horen dat ik daar deed, over mij maar ook de mensen.
 
Ik wil alle mensen daar bedanken om mijn dag telkens hetzelfde maar toch weer anders in te vullen.
Bovenal wil ik Jan bedanken, want ook al heb ik acht maanden niks kunnen doen ik heb meer geleerd dan wat school me in acht maanden zou kunnen bieden.

 
 
 
Podaa